Computers

pc.gif - 30kb

Henk

Deze hobby staat met stip op nummer één bij Henk. Ooit begonnen met een MSX-2 home computer, wilde de toenmalige elektronica hobbyist graag weten hoe dat ding werkte en hem alle mogelijke kunstjes laten vertonen. Zo werd als vanzelf de computer z'n nieuwe hobby. De MSX ging de kast in en maakte plaats voor de PC, maar toen was de MSX ondertussen met allerlei snufjes uitgerust en leek dan ook als twee druppels water op een echte PC.

De komst van de PC liep synchroon met zijn werk als systeembeheerder en toen zat de lol van deze hobby steeds meer in het zo goed mogelijk laten functioneren van zo oud mogelijke PC's. Het operating system en de gebruikerssoftware hadden voornamelijk de aandacht en de hardware kennis was alleen handig als er weer eens een onderdeel door ouderdom was bezweken.

Tegenwoordig is het weer een echte hobby, nu in het werk de techniek niet langer een primaire rol speelt. De hobby is uitgegroeid tot het draaiende houden van een thuis netwerk met daarin diverse computers en functionaliteiten voor printen, scannen en data-opslag. De lol zit nu in het zo lang mogelijk stabiel laten draaien van een PC, zonder elke keer opnieuw Microsoft Windows te moeten installeren. Ook het veilig opslaan van data en structuur daarin aanbrengen, begint steeds meer een sport te worden.

Met de komst van het Internet, nam ook de interesse voor de elektronische snelweg toe. Die was al geboren in de MSX tijd met regelmatige bezoeken aan diverse BBS computers. Maar surfen op het internet, emailen en newsgroepen uitpluizen is toch veel leuker. Alleen de techneut was blijkbaar nog niet verdwenen in Henk. De simpele vraag: "Hoe komen al die teksten, plaatjes, filmpjes, e.d. toch zo mooi op het scherm, wanneer ik aan het surfen ben", werd snel beantwoord met een nieuwe hobby: Websites bouwen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
door ©T&C Publications (webmaster@hoogvliet-web.eu)