Het laatste nieuws van de familie Hoogvliet

24 september 2008: New balls please

307SW.jpg - 31kb

Bijnaam Peugeot 307SW: Flo uit Cars

Na ruim 27 maanden en veel plezierige kilometers in de Volkswagen Passat, werd het noodgedwongen een andere auto. Maar toen was de Volkswagen Passat ook ruim 9,5 jaar oud en had er 285.000 km opzitten!

De kezue viel deze keer (weer) op een Peugeot. Linette rijdt immers sinds een paar maanden ook in dat merk.

Het is een Franse auto en dus comfortabel. Maar ook, reeds in de praktijk ondervonden, de bekende vage elektrische problemen. De auto rijdt lekker en oogt minder saai dan de Volkswagen Passat (mede door het panorama dak). Ook biedt deze Peugeot ruimte aan maximaal 7 personen, maar het is geen 'degelijke Duitser'.

Dus of de volgende auto weer een Peugeot wordt? De tijd zal het leren!

7 juli 2008: Girls toy

peugot.jpg - 39kb

Bijnaam Peugeot 106: Sally uit Cars

Na ruim 12,5 jaar huwelijk heeft Linette weer een eigen autootje. De eerste heette 'Kareltje', dus geheel in stijl zou deze 'Kareltje 2' moeten heten, maar Henk en Linette hebben toch iets anders bedacht. Pas trouwens maar op als je dit blauwe 'monster' ziet, want Linette rijdt de vouwen uit je broek ;-)

Hopelijk beleeft ze er net zo veel plezierige kilometers mee als haar eerste autootje. Deze is in ieder geval van een taai geslacht, het is een Peugeot 106 uit 1996.

5 juni 2006: Toys for boys

passat.jpg - 23kb

Bijnaam Volkswagen Passat: Doc Hudson uit Cars

Na ruim 10,5 jaar getrouwd te zijn, staat binnenkort de zevende auto voor de deur (dat is gemiddeld 18 maanden per auto).

Ooit was er een klein lief autootje, genaamd 'Kareltje'. Het was een Mitsubishi Colt. Het karretje was van Linette voordat ze met Henk trouwde. Na nog twee hatchbacks (Daewoo Nexia en Honda Civic), kwamen de kinderen en dus de stationwagen.

Tot twee keer toe werd het een Seat Cordoba Vario, eerst een blauwe en toen een zilvergrijze. Ondertussen was Linette gestopt met werken (en ging daarmee steeds minder kilometers maken) en stopte Henk met carpoolen voor zijn woon-werk verkeer (en ging daarmee steeds meer kilometers maken). Zodoende kwamen 90% van alle kilometers, met de eigen auto, voor rekening van Henk. Met 30.000 km per jaar werd het dus hoog tijd voor een diesel.

De Volvo V40 1.9 TD deed z'n intrede. Nooit gemerkt trouwens dat het een diesel was. Nu wordt binnenkort alweer de zevende auto afgeleverd. Allemaal tweedehands, steeds groter en steeds meer toegesneden op de wensen van Henk ;-)

Op de foto de zevende auto, de Volkswagen Passat Variant 1.9 TDi Comfortline met 110 pk.

Hopelijk brengt deze auto net zoveel plezierige kilometers als alle andere auto's.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
door ©T&C Publications (webmaster@hoogvliet-web.eu)